World of Warcraft blir film – regissör utsedd | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Film

World of Warcraft blir film – regissör utsedd

World of Warcraft-filmWorld of Warcraft ska till slut bli film och nu har man usett regissören; Uwe Boll! Haha. Nej, skojar bara. Warner Brothers, som ligger bakom projektet, har anlitat regissören Duncan Jones, som bland annat är känd för att vara David Bowies son.

Duncan Jones har tidigare regisserat bland annat science fiction-rullen Moon, som fått riktigt bra kritik. Han ligger också bakom Sourcecode med Jake Gyllenhaal. Filmen Warcaft är enligt IDG beräknad att lanseras under 2015 men än så länge har man inte offentliggjort några skådespelare.

World of Warcraft (WoW) känner alla gamers till. Det är ett väldigt populärt MMOPRG-spel (Massively multiplayer online role-playing game) från Blizzard, som jag själv aldrig spelat eftersom jag är rädd för att jag skulle bli helt fast i det och då hade det inte blivit mycket bloggande. Min svåger är däremot ett hardcore-fan, så den här bloggposten tillägnar jag honom.

Under 2008-2010 hade World of Warcraft totalt 12 miljoner betalande spelare, vilket gav det en plats i Guinness Rekordbok som det mest spelade MMOPRG-spelet. Under 2008 stod WoW för 62 procent av marknaden inom spelgenren. Sammanlagt har alla spelarna spenderat 5,93 miljoner år i fantasyvärlden (källa: Wikipedia).

Tidigare verkar det som om Sam Raimi varit påtänkt som manusförfattare, men enligt fansajten Warcraft The Movie och IMDB pekar det nu på att det blir Charles Leavitt (känd för The Seventh Son och K-Pax). Sam Raimi är annars en stor favorit, inte minst för hans Evil Dead-trilogi, även om han är mer känd som regissör för Spiderman.

Film baserade på spel verkar vara rätt svåra att få till – många är ruskigt usla. Förhoppningsvis blir det ett bra manus och grymma specialeffekter. Och hyfsat bra skådisar, även om man inte kan räkna med att några jättekändisar ansluter sig till en film baserad på ett spel.

Fotnot: För dig som inte känner till Uwe Boll, behöver du inte ligga sömnlös över det. Han är en ökänd regissör som gärna tar på sig att göra [usla] filmer av olika TV-spel. I samband med lanseringen av filmen för BloodRayne – som förresten är Bolls stora favorit, och som har ett IMDB-betyg på 2,8- utmanade Boll ett antal av sina kritiker på boxning. Fem av dem accepterade och Boll vann alla matcherna.

Källa: IDG

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.