TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Allmänt

Yahoo köper Tumblr för 7,4 miljarder kronor – slut på annonsfritt?

Skribent:
Publicerad: , 09:40
Respons: 1 kommentar

Yahoo köper TumblrAllThingsD rapporterar att Yahoo har godkänt ett köp av bloggtjänsten Tumblr för motsvarande 7,4 miljarder kronor kontant. Grundaren David Karp kommer att få en mängd pengar samtidigt som han skrivit på att stanna kvar på företaget i minst fyra år till, där han kommer att fortsätta ha relativt stor kontroll.

Tumblr har växt enormt de senaste åren, och det med all rätt eftersom det är en grymt bra tjänst. Företaget har dock brottats med hur man ska få lönsamhet i tjänsten. Några annonser finns knappt, och användarnas bloggar är fria från annonser. Frågan är hur det kommer att bli i framtiden. Yahoo lär vilja ha valuta för sin investering.

Med köper vill Yahoo åstakomma främst två saker; dels vill de att företaget ska bli ”coolare” och nå en yngre publik, och dels vill de expandera inom den allt växande mobila marknaden.

Allt fler använder sig av appar för sin smartphone för att använda Tumblr. Plattformen är på många sätt väldigt bra för dig som vill driva en blogg som enkelt kan uppdateras via mobilen. Och enligt statistik från analysföretaget ComScore, som AllThingsD reciterar, kommer en fjärdedel av alla besökare till Tumblr via mobiler.

Enligt WSJ har Tumblr idag över 100 miljoner användare. Det finns grymt många Tumblr-bloggar, och många av användarna har flera bloggar eftersom det är så lätt att dra igång en ny. Tumblr som bloggplattform kan ses som en blandning mellan WordPress och Twitter.

Tumblr är visserligen sex år gammalt men det har inga intäkter att räkna med. De har hållit sin sociala bloggplattorm  fri från annonser. Att börja lägga in annonser, nu när Yahoo köpt upp dem och vill ha valuta för sina pengar, på en sajt där man vant användarna vid att sajten är annonsfri, är minst sagt riskfyllt.

Läs mer om Tumblr:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

En kommentar

  1. digithoughts2013-05-20 at 10:18Reply

    Ja, det ska bli intressant att se vad som kommer hända. Införande av annonser i användarnas flöde samt ökad monitisering av tjänsten är nog på sikt oundvikligt. Efter vad jag har hört så hade Tumblr mer eller mindre helt slut på pengar nu, och ironiskt nog kanske kan det här draget kan leda till att införandet av annonser blir mer ”varsamt” än vad som annars hade varit nödvändigt.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.